Tradueix

FLUVIÀ de Joan Carreres

El riu Fluvià protagonista d’un ampli i exhaustiu llibre

El riu Fluvià és l’únic dels grans rius de Catalunya que té un recorregut íntegre per terres gironines, des del seu naixement fins a la desembocadura. I també és l’únic dels grans rius catalans que no té cap embassament en tot el seu traçat. A falta d’embassaments, però, presenta un ele vat nombre de rescloses. 


Fluvià, és un llibre que narra la trajectòria del Fluvià des del seu naixement a la Vall d’en Bas fins a la seva desembocadura a Sant Pere Pescador, mentre recorre 29 municipis i 3 comarques, amb un contingut social, històric, natural, paisatgístic i cultural. Un llibre àgil, modern, amè i, alhora, rigorós fruit d’un minuciós estudi i compendi d’en Joan Carreres amb la col·laboració i assessorament de diverses i reconegudes personalitats com en Jordi Sargatal, Jordi Zapata, Josep Valls, Josep Vilar i Joan Anton Abellan.

El llibre compta amb 30 pintures fetes exclusivament per en Lluís Roura i en Josep Estarriola (pels 4 pobles del Pla de l’Estany) i d’unes 150 fotografies que s’han realitzat durant dos anys de treball i recerca, en totes les estacions de l’any i moments climatològics diferents per donar, precisament, una visió més àmplia i, alhora, real del Fluvià i dels diversos pobles que recorre.  

Audiovisual: